The Secred Journey to Celtic Scotland
Een aantal hoogtepunten van de reis door Schotland:
Tijdens deze reis trekken we binnen 7 dagen langs bijzonder en energetische krachtplaatsen uit de oudheid, sommige wereldberoemd en andere bijna vergeten. Deze reis trekt van de oostkust van Schotland via het noorden naar de westkust waaraan plaatsen zoals Roslin, Oban en de eilanden Orkney, Skye, Lewis, Mull, Staffa, Iona liggen.

Deze krachtplaatsen kunnen een bijzondere ervaring zijn, zo’n plek wordt door iedereen op zijn eigen wijze beleeft. De ruime om een plek op eigen wijze te ervaren staat dan ook voorop. Indien je sterk geïnteresseerd bent in de culturele achtergrond van de streek, raad ik je aan deze zelf op voorhand op te zoeken. De informatie is overal makkelijk beschikbaar. 

De eilanden zijn werkelijk magisch en de vele mensen die er geweest zijn, worden diep geraakt door de schoonheid ervan. Laat je verrassen op alle niveau’s, door de steencirkels, versteend hout, rotspartijen, steenstranden en de natuur die alom aanwezig is. De prachtige plekken die we bezoeken kunnen niet anders dan je ondersteunen je ware zelf te ontmoeten en je hart te openen.

Staffa, inwijdingsplaats van de druïden
Staffa is een piepklein eilandje op ongeveer een half uur varen van de kust. Het eiland roept door zijn beroemde structuur van basaltzuilen het beeld op dat het binnenste van de aarde door enorme natuurkrachten plaatselijk omhoog is gestuwd tot boven het zeeoppervlak. Door de drie verschillende lagen van basalt lijkt het op een enorme tempel met een voet van ruwe rots. Al in de oudheid waren de druïden zich bewust van het bijzondere van deze plaats. Ze gebruikten de grotten voor inwijdingsrituelen die alleen op deze plaats voltrokken konden worden en die de leerling diep binnen leidden in de geheimen van de aarde.

Iona
Wat veroorzaakt de magnetische aantrekkingskracht van de Holy Isle of Iona, gelegen aan de westkust van Schotland? Waarom overtreft dit eiland veel andere spirituele plaatsen? Men gelooft dat de oeroude rotslagen van Iona tot de oudste van deze planeet behoren en dat maakt het eiland meer dan 1500 miljoen jaar oud. Dit draagt zeker bij aan de ongerepte en krachtig creatieve energie die duidelijk voelbaar is. Dit heilige eiland kreeg in eerste instantie vooral historische bekendheid door de christelijke missie van de Ierse monnik St. Columba om het Christendom naar Schotland te brengen. Maar lang voor de tijd was Iona bekend onder de oude Gaëlische naam Innis nan Druidhneac. Eiland van de druïden. Sterker nog, het schijnt dat Iona hun belangrijkste hoofdzetel in Schotland was. Zodra je voet aan wal zet, neemt de energie je geest mee en ga je over in een ander bewustzijnsniveau.

Rosslyn’s Chapel, de kerk van de Heilige Graal
Eén van de energiebanen die Schotland doorkruist wordt - The line of the Rose - genoemd. Deze lijn staat in verbinding met Rosslyn Chapel. De Chapel van Rosslyn wordt beschouwd als een echte "Kerk van de Heilige Graal". Volgens de legende is deze kerk door de Tempeliers gebruikt om de Heilige Graal te verbergen. In de kerk zijn talloze mysterieuze, cryptische tegels en beeldhouwwerken te zien die naar de schat van Rosslyn zouden verwijzen. Onder de kerk ligt een gigantische verborgen ruimte. Ondanks smeekbedes van onderzoekers, weigert het kerkbestuur het om de ruimte te openen om te zien wat er te vinden is. De connectie tussen de kapel en geheimzinnige ambachtsgilden, tempelridders, rozenkruisers en vrijmetselaars is legendarisch.  Een bezoek aan Rosslyn's Chapel is een unieke ervaring. Zo'n schitterend bewerkte kapel. Waar je ook kijkt overal zijn mysterieuze symbolen en verborgen gezichten. De ware belevenis is je verbinden met de energie van deze plaats. Magisch!